Papryka faszerowana kaszą z pieczarkami

4.48 (203 ocen)

  • 60 min

Bardzo pyszna pieczona papryka nadziewana kaszą, może być wspaniałym dodatkiem do niedzielnego obiadu.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 papryki
    2 woreczki po 100dkg kaszy gryczanej
    1 mała cebula
    2 łyżki masła
    15 dkg sera żółtego
    20 dkg pieczarek
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana kaszą z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze gotujemy, pieczarki drobno kroimy podsmażamy do odparowania wody dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy na maśle jeszcze kilka minut potem dodajemy kaszę i mieszamy razem, doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę przekrawamy na pół oczyszczamy i wkładamy do rozgrzanego do 200st piekarnika na oko 15 min ażeby papryka zmiękła ,może wytworzyć się woda to ją odlewamy i nakładamy kasze posypujemy startym serem i zapiekamy oko 20 minut.
    Tak przygotowana papryka wspaniale smakuje z mięsem podsmażonym w sosie.

Porady

Paprykę można faszerować tym co kto lubi najbardziej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też przepis: papryka faszerowana ryżem i mięsem

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować