Papryka faszerowana kaszą jaglaną

4.5 (187 ocen)

  • Łatwy

Papryka faszerowana kaszą jaglaną - paprykę można zastąpić cukinią lub bakłażanem.

  • Łatwy

Składniki:

  • - żółta papryka: 4 sztuki
    - kasza jaglana: 100 dekagramów
    - marchewka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - mięso mielone (wieprzowe lub drobiowe): 200 gramów
    - pomidory z puszki: 0.5 puszki
    - olej do smażenia: 3 łyżki
    - kostka bulionowa warzywna: 1 sztuka
    - natka pietruszki (posiekana do farszu i na wierz): 4 łyżki
    - sól,pieprz,majeranek,bazylia,oregano,słodka czerwona papryka (do smaku): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki odetnij wierzch, usuń gniazda nasienne.
  • 2. Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  • 3. Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  • 4. Cebule pokrój w kostkę i usmaż na patelni. Do cebuli dodaj mięso mielone, marchewkę ,przyprawy.
  • 5. Chwilę podsmaż a następnie dodaj pomidory pokrojone w kostkę.
  • 6. Duś pod przykryciem około 10 minut
  • 7. Kaszę jaglaną wymieszaj z mięsem mielonym,natką pietruszki.
  • 8. Każdą paprykę napełnij farszem i ułóż ciasno obok siebie.
  • 9. Zalej bulionem i duś na małym ogniu 30-40 minut.
  • 10. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
  • 11. RADA: Faszerowane papryki można podać z sosem na bazie jogurtu
    naturalnego i sosu sałatkowego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kasza Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować