Papryka faszerowana kurczakiem i serem z pomidorami

4.5 (144 ocen)

Smaczna,efektowna potrawa zarówno jako danie obiadowe ale też świetna przystawka

Składniki:


  • 3-4 papryki czerwone
    podwójny filet z kurczaka
    op mozzarelli(kula)
    2-3 pomidory
    ser żółty
    przyprawy wg uznania
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Papryka faszerowana Przystawki

Papryka faszerowana kurczakiem i serem z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka należy umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w mniejszą kostkę.Przyprawić wg uznania- u mnie 2 duże ząbki czosnku i pikantna przyprawa do drobiu.Odczekać chwilę by smaki się przegryzły.
    Papryki sparzyć,osuszyć i przekroić na pół usuwając gniazda nasienne.Zielone ogonki można zostawić,będą stanowiły zielony akcent dekoracji.
    Fileta podsmażamy w niewielkiej ilości oleju.Mozzarellę pokroić w małą kostkę,zaś żółty ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach wg uznania.Pomidory sparzyć wrzątkiem,usunąć skórkę i pokroić w kostkę.
    Usmażone mięso mieszamy z pomidorami ,połową mozzarelli i połową żółtego sera.Możemy doprawić czosnkiem,pieprzem,bazylią.
    Tak przygotowaną masą faszerujemy papryki,posypujemy resztką żółtego sera i mozzarelli,ewentualnie bazylią.
    Papryki pieczemy w 180stC ok 30-45 min,wszystko zależy od wielkości i grubości papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować