PAPRYKA FASZEROWANA KURCZAKIEM, KUSKUSEM I WARZYWAMI

4.48 (170 ocen)

  • 30 min

Takie danie jest nie tylko smaczne, ale i wyjątkowo sycące ( no a zarazem zdrowe – kuskus nie zawiera cholesterolu. Jest dobrym źródłem niacyny, tiaminy i żelaza. ).Przyrządza się je błyskawicznie i jest fajnym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację na ciepło.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * czerwona papryka – 1 szt
    * filet z kurczaka – 100 g
    * kuskus – 3 łyżki
    * marchew – 1 szt
    * cebula – 1 szt
    * czosnek – 1 ząbek
    * sól, pieprz, chili
    * oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.48 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Papryka faszerowana kurczakiem, kuskusem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy, podsmażamy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek.

    Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka i startą na grubych oczkach marchew – przesmażamy na wolnym ogniu ok. 5 minut.

    Dodajemy przygotowany wcześniej kuskus, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz chili.

    Farszem nadziewamy wydrążoną paprykę, ugniatamy, a następnie wkładamy do niewielkiego rondelka, podlewamy wodą do połowy i na wolnym ogniu dusimy pod przykryciem ok. 15-20 minut.

    Zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kurczak Kuskus Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować