PAPRYKA FASZEROWANA-GOTOWANA

4.47 (158 ocen)

Pierwszy raz tak zrobioną papryke zaserwowała mi moja przyjaciółka, od tej pory często gości na moim stole.

Składniki:

  • Składniki: 4 duże, czerwone papryki; 200 g ryżu, 0,5 kg mielonego mięsa, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku,przyprawa do gyrosa, sól, pieprz, 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego, 3 drobiowe kostki rosołowe, jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

4.47 (158 ocen)

Papryka faszerowana-gotowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy al dente. Po wystudzeniu mieszamy ryż z mięsem, dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek, doprawiamy farsz przyprawami na "dość" ostro.Paprykę myjemy, odcinamy górę i usówamy gniazda nacienne. Napełniamy je farszem. Ustawiamy ciasno w garnku, tak aby się nie przewracały. Zalewamy wodą do 3/4 wysokości papryk. Do wody dodajemy koncentrat pomidorowy oraz kostki rosołowe. Dusimy godzinę. Podajemy z sosem powstałym z gotowania oraz z kleksem jogurtu naturalnego. Smacznego

Porady

Pozostały po gotowaniu wywar paprykowo-pomidorowy można wykorzystać-zawsze robię z niego sos lub zupę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować