Papryka faszerowana mięsem mielonym z ryżem

4.5 (173 ocen)

  • 50 min

Przepis ciągle wykorzystywany przeze mnie w domu

  • 50 min

Składniki:

  • 5 czerwonych papryk
    0,5 kg mielonego mięsa
    2 jajka
    1 torebka białego ryżu (ugotować)
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Papryka faszerowana mięsem mielonym z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka faszerowana 1. Papryki umyć, ściąć górę z ogonkiem i odłożyć (posłuży na kapelusz).
    Usunąć gniazda nasienne.
    Mięso doprawić solą i pieprzem, dodać 2 jajka. Wyrobić masę i połączyć z ugotowanym ryżem.
    Papryki napełnić farszem, przykryć kapeluszem, ułożyć na blaszce. Podlać małą ilością wody i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st C

Porady

Do mielonego mięsa można dodać drobno posiekane i podsmażone pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować