Papryka faszerowana mięsem i ryżem

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Każdy pogodny dzień spędzam na działce. Z warzyw, które uprawiam, gotuje wspaniałe potrawy.

Składniki:

  • ● po 4 czerwone i zielone papryki
    ● 1/2 kg mięsa mielonego
    ● przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    ● 1 torebka ryżu
    ● słoik drobnych cebulek konserwowych
    ● słodka i ostra mielona papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana mięsem i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka faszerowana mięsem i ryżem 1. Odcinamy czapeczki z papryk,
    wydrążamy nasiona.
  • Papryka faszerowana mięsem i ryżem 2. Ugotowany ryż mieszamy
    z podsmażonym mielonym
    mięsem, przyprawiamy jak na
    gołąbki, dodajemy cebulki obtoczone
    w wymieszanej pół na
    pół mielonej papryce.
  • Papryka faszerowana mięsem i ryżem 3. Mięso z ryżem i cebulkami
    nakładamy do wydrążonych
    papryk, przykrywamy czapeczkami.
  • Papryka faszerowana mięsem i ryżem 4. Wkładamy do garnka z wodą
    (ok. 1/2 szklanki) i dusimy
    pod przykryciem około 40 minut.
    Powstały podczas duszenia
    sos lekko zagęszczamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować