Papryka a la gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować 5 minut krócej niż w przepisie. Gorący dodać do mięsa i dokładnie wszystko wymieszać. Cebulę i pieczarki pokroić, lekko posolić i zeszklić na oleju, dodać do farszu, dodać też pokrojone suszone pomidory. Doprawić solą i pieprzem.
2.Papryki umyć. Z każdej odkroić górną część i usunąć pestki ze środka. Nadziewać paprykę przygotowanym farszem, przykryć odciętą górą i układać w naczyniu żaroodpornym.
3.Pomidory zmiksować, dodać roztarty czosnek doprawić solą i pieprzem. Takim sosem zalać paprykę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Początkowo piec pod przykryciem, po pół godziny odkryć i zapiekać kolejne pół godziny bez przykrycia.
Komentarze