Papryka marynowana

4.5 (147 ocen)

  • 60 min

Kolejny rodzinny przepis.Smaczna idealnie nadaje sie do sałatek i domowej pizzy.

  • 60 min

Składniki:

  • Papryka czerwona
    Zalewa (wystarcza na 10 słoików 0,5l:)
    12 szklanek wody
    2 szklanki octu
    16 łyżek cukru
    1 łyżka soli
    Na każdy słoik 0.5l:
    gałązka kopru
    0.5 ząbka czosnku
    6 ziarenek pieprzu
    6 ziarenek ziela angielskiego
    1 listek laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Papryka marynowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Papryka gotowa do zaprawienia 1. Paprykę umyć wykroić gniazda nasienne i pokroić w pasy.
  • Papryka w słoikach 2. Na dno słoika włożyć koper a następnie szczelnie układać paski papryki.Dodać czosnek ziele, pieprz i listek.
  • Zalane słoiki 3. Składniki zalewy zagotować.Gorącą zalać słoiki.Na wierch każdego wlać łyżkę oleju i zakręcić.
  • Zagotowane słoiki 4. Słoiki wstawić do garnka i gotować 20 minut.Wyjąc odwrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować