Pappardelle z sosem groszkowym z łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Z miłości do makaronu- oddamy hołd łososiowi!

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200 g pappardelle Czaniecki,
    200 g fileta z łososia,
    0,5 puszki groszku konserwowego,
    0,5 kubka śmietany kremówki,
    8 szt oliwek czarnych,
    1 łyżka kapar całych,
    1 mała cebula,
    2 łyżki masła,
    Sól morska- MŁYNEK,
    Pieprz czarny- MŁYNEK,
    koperek.

Pappardelle z sosem groszkowym z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szykowanie! 1. Groszek razem z wodą przełożyć do naczynia w którym będziemy miksować.
    Cebulkę kroimy w kostkę, oliwki przekroić na 3 części.
    Miksujemy groszek ze śmietanką kremówką na gładką masę.
  • podsmażanie! 2. Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę z oliwkami. Jak już cebulka będzie lekko przyrumieniona dodać pokrojonego we większą kostkę łososia. Przyprawić solą, pieprzem i koperkiem. Zalać zmiksowanym groszkiem i zagotować. Poczekać aż lekko odparuje i zgęstnieje.
    Sos podawać z makaronem ugotowanym al'dente i kaparami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy