Pappardelle z gruszką, serem brie i włoskimi orzechami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Ser brie bardzo lubię a z dodatkiem orzechów ,gruszki smakuje rewelacyjnie.Całość wykończyłam skórką gruszki usmażonej na maśle z dodatkiem cukru,dzięki temu potrawa nabrała lekko słodkiego i chrupiącego smaku

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu B:

    -250 g makaronu pappardelle

    -125 g sera brie orzechowego

    -3/4 szklanki drobno posiekanych włoskich orzechów



    Składnik podstawowy dodatkowy:


    -2 duże gruszki


    Składniki robocze:


    -1/4 szklanki oleju sojowego

    -2 szklanki wody

    -1 szklanka wina białego pół słodkiego

    -2 łyżeczki miodu

    -0,5 łyżeczki mielonego imbiru

    --0,5 szklanki bułki tartej




    Dekoracja:


    -listki mięty

    -skórka gruszki usmażona na maśle z dodatkiem cukru

    -orzechy włoskie
    .
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Pappardelle z gruszką, serem brie i włoskimi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obrać,przekroić na pół,wydrążyć gniazda nasienne.Zalać wodą połączoną z winem,miodem i imbirem.Ugotować na pół miękko(nie rozgotować)Wyjąć ostudzić.Jedną gruszkę pokroić w kostkę ,natomiast drugą zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

    ...Makaron ugotować według przepisu.

    ...Orzechy podsmażyć na oleju,połączyć z bułką tartą.Zrumienić.

    ...Makaron wymieszać z orzechami ,startą i pokrojona gruszką oraz z serem pokrojonym w kostkę .

    .Udekorować.
    .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki Makaron Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować