Ser brie bardzo lubię a z dodatkiem orzechów ,gruszki smakuje rewelacyjnie.Całość wykończyłam skórką gruszki usmażonej na maśle z dodatkiem cukru,dzięki temu potrawa nabrała lekko słodkiego i chrupiącego smaku
Pappardelle z gruszką, serem brie i włoskimi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gruszki obrać,przekroić na pół,wydrążyć gniazda nasienne.Zalać wodą połączoną z winem,miodem i imbirem.Ugotować na pół miękko(nie rozgotować)Wyjąć ostudzić.Jedną gruszkę pokroić w kostkę ,natomiast drugą zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
...Makaron ugotować według przepisu.
...Orzechy podsmażyć na oleju,połączyć z bułką tartą.Zrumienić.
...Makaron wymieszać z orzechami ,startą i pokrojona gruszką oraz z serem pokrojonym w kostkę .
Komentarze