Papardelle z pieczarkami, indykiem i okrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Okrę umyj, odkrój ogonki, pokrój na grube kawałki, oprósz lekko solą i zalej octem. Odstaw na około godzinę.
2.Pierś z indyka umyj i pokrój w cienkie paski. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż indyka przez ok. 10-15 min.
3.Na oddzielnej patelni smaż pokrojony w kostkę seler naciowy oraz czosnek. Dodaj pokrojone w cienkie plastry pieczarki. Smaż przez kilka minut. Zalej winem, dodaj okrę (wcześniej odsącz ją z zalewy octowej) i gotuj przez kolejne kilka minut.
4.Makaron ugotuj w osolonej wodzie, aż będzie al dente.
5.Sos warzywny dodaj do indyka, wymieszaj. Do sosu dodaj śmietanę i mascarpone, gotuj jeszcze przez ok. minutę. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Komentarze