Bardzo smaczne, a zarazem banalnie proste danie obiadowe z nutą orientu. Polecam szczególnie tym, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu.
50 min
Składniki:
6 pałek z kurczaka,
słoiczek sosu Tikka Masala ( dostępny w większości marketów),
50 dag pieczarek,
przyprawa do kurczaka,
sól,
ziele angielskie,
liść laurowy,
magii,
olej lub oliwa
Pałki kurczaka w sosie tikka masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pałki opłukać i osuszyć. Oprószyć przyprawą do kurczaka, niewielką ilością soli i zalać sosem. Pieczarki pokroić w plastry, dodać do pałek, wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, dodać ziele angielskie, liść laurowy, po kilka kropli magii i oleju lub oliwy.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec pod przykryciem około 40 – 45 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Komentarze