Pałki z kurczaka w korzennych przyprawach

0 (0 ocen)

Podane z ryżem stanowią pyszny uroczysty obiad. Super się sprawdzą np. podczas rodzinnych seansów przed tv.

Składniki:

  • kilo podudzi (pałek) z kurczaka
    100 g keczupu pikantnego
    2 łyżki musztardy
    1/4 szklanki oliwy z oliwek
    2 łyżki miodu
    pół szklanki wody
    po 1/4 łyżeczki :tartego imbiru, kurkumy, kolendry, rozmarynu, cynamonu

Pałki z kurczaka w korzennych przyprawach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć osuszyć. Natrzeć wymieszanymi przyprawami. Odstawić na godzinę do lodówki.
    Z oliwy,wody, keczupu, miodu, musztardy zrobić sos. Zalać kurczaka. Piec godzinę w 170 stopniach. Od czasu do czasu przekręcić i polać sosem.

Porady

Podawać z frytkami lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy