Pałki z kurczaka na ostro

0 (0 ocen)

Pyszne i soczyste pałeczki kurczaka na ostrą nutę. Dodatek tabasco i chilli pieprzu cayenne sprawia, że to danie zasmakuje amatorom pikantnych smaków. Potrawa świetnie nadaje się na obiad, lub do podania jako imprezowa przekąska na ciepło.

Składniki:

  • -8 pałek z kurczaka

    Marynata:
    -2 duże cebule
    -2 łyżki sosu teriyaki
    -3 łyżki ketchupu pikantnego
    -3 ząbki czosnku
    -5 łyżek oleju
    -20 kropli sosu tabasco
    -1 łyżeczka chilli pieprz cayenne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Pałki z kurczaka na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w duże kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe składniki marynaty. Dokładnie mieszamy. Wrzucamy umyte i osuszone na papierowym ręczniku pałki i dokładnie nacieramy marynatą (także pod skórą). Miskę przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na noc do lodówki.
  • 2. Pałki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu kładziemy cebulę z którą się marynowały. Pieczemy 40-50 minut w 190 stopniach. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować