Pałki w stylu chińskim

0 (0 ocen)

Pyszne słodko-ostre pałeczki z kurczaka.Polecam :-) Pewnie niektórzy dzisiaj już nie moga patrzyć na mięsko ale ja nie ;)

Składniki:

  • 8 sztuk pałek z kurczaka
    60ml marynaty w stylu chińskim Tao-Tao
    3 łyżki estragonu w proszku
    1 łyżka czubata suszonych płatków chili
    1 kostka czosnku knorr
    2 łyżki oleju
    sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania
    PONADTO:
    Blaszka/folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki w stylu chińskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marynowanie pałek 1. Umyte i osuszone pałki z kurczaka wkładamy do misy.Dodajemy wyżej wymienione przyprawy + olej,całość mieszamy i wkładamy do lodówki na jakiś czas (u mnie to było na całą noc) żeby mięso wchłoneło przyprawy.
  • gotowe do pieczenia 2. Po tym czasie przekładamy mięso do wysmarowanej olejem blaszki.Polewamy resztą marynaty po wierzchu,przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180*C (środkowa półka-grzanie góra) około 1 godzinki.Po upływie tego czasu ściągamy folię i zapiekamy jeszcze do zarumienienia sie mięsa i gotowe.....
    Pałki podajemy polane sosem który sie wytworzył podczas pieczenia z czym kto lubi . . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować