Paluszki z serem

4.51 (164 ocen)

Pyszna i bardzo łatwa przekąska.

Składniki:


  • 1 szklanka lekko ubita startego żółtego sera
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżka masła
    1 szczypta soli
    1 szczypta curry
    1/4 szklanki mleka
    Dodatkowo:
    białko jajka
    keczup pikantny
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paluszki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przesiać mąkę i na ucho ją wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia oraz curry do suchych składników dodać masło i palcami rozcierać do uzyskania kruszonki.
  • paluszki z serem 2. Do ciasta dodać starty ser i mleko, zagnieść ciasto które na stolnicy delikatnie podsypanej mąką cienko rozwałkować tak na 1 cm grubości, pociąć ciasto na cienkie paseczki i następnie na mniejsze paluszki
  • 3. ułożyć je na natłuszczonej blaszce do pieczenia, posmarować białkiem.
  • paluszki z serem 4. Piekarnik nagrzać do 200st i do gorącego wstawić paluszki piec 15 min.
  • 5. Podawać z pikantnymi sosami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować