Paluchy rybne z soczewicą i jarmużem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zdrowy,smaczny i sycący obiadek.

  • 40 min

Składniki:

  • 350 g ugotowanej czerwonej soczewicy
    500 g fileta z mintaja
    150 g jarmużu(umytego,pokrojonego)
    2 marchewki
    2 cebule
    4 łyżki płatków owsianych
    3 jajka
    bułka tarta
    olej
    curry
    zioła prowansalskie
    sól
    pieprz

Paluchy rybne z soczewicą i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę zetrzyj na tarce grubych oczkach,cebulę pokrój w kostkę po czym podduś na oliwie.Przestudź.
    Do ugotowanej ,przestudzonej soczewicy dodaj pokrojoną rybę,płatki,jajka,jarmuż,marchew i cebulę,przyprawy,dopraw do smaku.
    Całość dokładnie połącz ze sobą.
  • 2. Z przygotowanej masy formuj kotlety w kształcie palucha i panieruj w bułce tartej.
    Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy