Pączusie serowo-migdałowe z kapką czekolady

5 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pączki w karnawale są obowiązkowe...do zjedzenia.

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • •300 g sera białego z wiaderka
    •3 jajka
    •1/4 szklanki cukru
    •2 szklanki mąki pszennej
    •4 łyżki mielonych migdałów
    •1 łyżeczka proszku do pieczenia
    •1 łyżeczka sody


    •2 łyżki drobnego cukru
    •łyżka cukru pudru
    •2 łyżki mielonych migdałów


    •50 g czekolady deserowej
    •3 łyżki śmietany 18 %


    •600 g smalcu do smażenia


    •Kapusta, folia aluminiowa i wykałaczki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Pączki

Pączusie serowo-migdałowe z kapką czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser utrzeć z jajkami i cukrem. Mąkę wymieszać z migdałami, proszkiem, sodą. Dodać do sera i zrobić ciasto.

    Odrywać po sporej łyżce ciasto i formować kule. Wrzucać na rozgrzany w rondlu smalec. Smażyć na złoty kolor.

    Przekładać do miseczki, w której jest wymieszany cukier ze zmielonymi migdałami. Potrząsając lekko miseczką i obsypywać ciepłe pączusie.

    Kapustę obłożyć folią aluminiową i przy pomocy wykałaczek przymocowywać pączusie.
    Czekoladę rozpuścić ze śmietaną i ,,skropić ,, pączki.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Migdały Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować