Paczuszki z ciasta francuskiego z szynka,serem i papryka.

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Ta przystawka powstala calkowicie przypadkiem-mialam ochote na cos pysznego,serowego i akurat mialam kawalek papryki,troche sera i kilka plastrow szynki.Bardzo szybkie wykonanie-polecam na imprezy czy na kolacje:)

  • 30 min

Składniki:

  • 1) 8 plastrow ciasta francuskiego(kwadraty ok 10x10cm)
    2) 1 zielona papryka
    3) 3lyzeczki koncentratu pomidorowego,czubate
    4) 2 lyzki ketchupu-czubate
    5) ok 10lyzek startego,zoltego sera np gouda
    6) ziola,przyprawy do smaku:suszone oregano,ziola prowansalskie,sol,pieprz,granulowany czosnek,pieprz kajenski
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paczuszki z ciasta francuskiego z szynka,serem i papryka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) ketchup mieszamy z koncentratem i doprawiamy wedlug uznania(ja doprawilam sola,pieprzem,pieprzem kajenskim,oregano,suszonymi ziolami prowansalskimi i czosnkiem granulowanym.dobrze wymieszac.
    2)kwadrat z ciasta posmarowac rownymi porcjami sosu,zostawiajac ok cm wolny od brzegu.
    3) ulozyc na kazdym kwadracie plaster szynki(mozna drobniej pokroic) oraz kilka kawalkow papryki wraz z lyzka startego sera.
    4)chwycic rogi kwadratu i zebrac je razem,dociskajac dobrze-tworzac zwarta paczuszke.
    5)przekladamy na blaszke wylozona papierem,posypujemy gore reszta sera,mozna posypac tez ziolami czy pieprzem.
    6) pieczemy w 180C az sie zezloca i wyrosna-ok 12-14min w termoobiegu.

    smacznego!

Porady

1)mozecie wypelnic paczuszki czym chcecie,byle nie wypelnic za bardzo. 2) pyszna jest kombinacja mozarella,salami,oliwki-posypane parmezanem, lub ser typu lazur,gruszka i orzechy wloskie:) 3) owe paczuszki sa pyszne np z sosami tzatziki,czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować