Mięsko wygląda jak małe prezenciki- paczuszki. Przygotowanie zajmuje trochę czasu ale warto je zrobić. Farsz- niespodzianka jest bardzo pyszny i z samych warzyw.
2 godz.
Składniki:
0,9 kg schabu
1 papryka czerwona
0,5 papryki zielonej
1 duża marchew
1 biała cebula
200 g sera
150 g pieczarek
Czosnek w płatkach
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Przyprawa do mięsa
Olej
Paczuszki schabowe z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozbić tłuczkiem i przyprawić solą i przyprawą do mięsa. Warzywa umyć. Papryki pokroić w drobną kosteczkę, cebulę w piórka, pieczarki w pół plastry, marchew i ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Do garnka wlać odrobinę oleju, wrzucić warzywa i wszystko poddusić tak żeby warzywa zmiękły. Ostudzić i przyprawić pieprzem.
2.Formując paczuszki najlepiej pomóc sobie jakimś pojemnikiem. Na pojemnik włożyć plaster schabu, do środka sporą ilość warzyw, na wierzch ser. Górę związać mocno nicią. Tak postępować z każdym plastrem.
3.Paczuszki poukładać w naczyniu żaroodpornym, posypać natka pietruszki, płatkami czosnku i delikatnie przyprawą do mięsa. Skropić 2 łyżkami oleju.
Piec w 190*C przez 1 godzinę 10 minut.
Komentarze