Pączki z serka homogenizowanego (z cytrynową nutą)

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

Lubię tą wersję pączków, ponieważ ich wykonanie nie pochłania mnóstwa czasu. Są lekkie, nie nasiąknięte tłuszczem i świetnie smakują bezpośrednio po usmażeniu - jeszcze cieplutkie.

  • 20 min

Składniki:

  • 300g serka homogenizowanego
    1,5 szklanki mąki
    3 jajka
    1 łyżka cukru cytrynowego
    1 łyżka proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Pączki z serka homogenizowanego (z cytrynową nutą) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka roztrzepać z cukrem cytrynowym.
    Dodać serek i całość ponownie wymieszać.
    Masę stopniowo połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia.
    (Masa jest gęsta i taka powinna być.)
  • 2. Ciasto - za pomocą małej łyżeczki (ja użyłam łyżki do lodów) - wrzucać na rozgrzany olej.
    (Warstwa oleju powinna wynosić około 4-5 cm, a jego idealna temperatura to 175 stopni. Łyżkę co jakiś czas maczać w gorącym oleju, aby ciasto do niej nie przywierało.)
    Pączki smażyć z obu stron - na złoty kolor.
  • 3. Osączyć z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem.
    Najlepsze są - jeszcze ciepłe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować