Pączki parzone nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W 2 łyżkach ciepłego mleka rozprowadzamy drożdże, dodajemy łyżeczkę cukru oraz łyżeczkę mąki,,mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia.Do miski przesiewamy szklankę mąki i zalewamy pozostałym wrzącym mlekiem,dokładnie rozcieramy.Ciepłą zaparzoną mąkę łączymy z rozczynem dodajemy kogel mogel,sok i skórkę z cytryny, mieszamy dodajemy pozostałą mąkę i rum wyrabiamy ciasto dodajemy ciepłe masło i wyrabiamy ponownie.Odstawiamy do wyrośnięcia.Porcje ciasta nabieramy łyżką rozprowadzamy na dłoni napełniamy konfiturą zlepiamy,i wykładamy na podypaną mąką stolnicą.Smażymy na smalcu pod przykryciem!!!!!!,po przewróceniu na drugą stronę już bez!!!!!!.Pączki lukrujemy
Komentarze