Mini pączuszki z mąki kukurydzianej i białego sera o orzeźwiającym cytrynowym posmaku.Idealne na każdą okazję.Nie zawierają glutenu.Są pyszne i robi się je błyskawicznie!
30 min
Składniki:
SKŁADNIKI:
* ser biały półtłusty - 125 g
* mąka kukurydziana - 135 g
* duże jajko - 1 szt
* cukier - 40 g
* spirytus - 1 łyżeczka
* skórka cytrynowa - 1 łyżka
* proszek do pieczenia ( bezglutenowy ) - 1 łyżeczka
* sól - 1 szczypta
* olej do smażenia
Pączki kukurydziane cytrynowe – bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajka ubijAMY na puszystą masę razem z cukrem i skórką cytrynową.
Cały czas ubijając dodajmy po łyżce sera, a następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli.
W garnku rozgrzewamy olej i do gorącego wrzucamy nasze pączki odrywając łyżeczką po kawałku ciasta.
Smażymy na złoto.
Posypujemy cukrem pudrem!
Smacznego!
Komentarze