Pączki bez mleka

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jeśli mleko krowie zastąpimy sojowym, to i alergicy ze skazą białkową będą mogli skosztować tego smakołyku.

Składniki:

  • ● 1,5 szkl. sojowego napoju naturalnego
    ● 3 łyżki cukru ● olej
    ● cukier waniliowy
    ● ok. 50 dag mąki
    ● 5 żółtek
    ● 1/2 kostki margaryny
    ● 2,5 dag drożdży
    ● łyżka spirytusu
    ● twarda marmolada
    ● cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Pączki

Pączki bez mleka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże mieszamy z 1/2 szkl. ciepłego napoju i cukrem. Odstawiamy na 20 minut.
  • 2. Resztę napoju sojowego mieszamy z mąką, żółtkami, margaryną, cukrem waniliowym i spirytusem. Dodajemy rozczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia.
  • 3. Nabieramy porcje ciasta, nadziewamy marmoladą i formujemy pączki. Odstawiamy na 20 minut. Rumienimy w głębokim oleju. Osączamy i oprószamy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować