Panini z grillowanymi warzywami

4.5 (158 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taką wersje panini szczerze polecam-idealna np na piknik:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bułki (podlużna, np otrębami czy blada grahamka): 2 sztuki
    - oliwki (mix czarnych i zileonych): 80 gramów
    - czosnek (ząbek): 1 sztuka
    - anchois (fileciki): 2 sztuki
    - oliwa (z suszonych pomidorow-zalewa): 2 łyżki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - baklazan (dwa plastry): 50 gramów
    - cukinia (dwa plastry): 50 gramów
    - papryka (cztery kawałki, np czerwona): 100 gramów
    - mozzarella (cztery plastry): 60 gramów
    - pomidory (cztery suszone): 20 gramów
    - bazylia (listki): 6 sztuk
    - sól: 2 szczypty
    - pieprz (opcjonalnie): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Grill

Panini z grillowanymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • panini 1. Wybrać blade podłużne bułki, np pszenny paluch, grahamka czy bułka z otrębami.
    Rozkrojone bułki podpiec na suchym grillu przez chwilę, z obciążeniem, z obu stron.
    Oliwki zmiksować z czosnkiem, anchois i oliwą z pomidorów suszonych.
  • panini 2. Półcentymetrowe plastry bakłażana i cukinii oraz kawałki papryki podpiec z obu stron na posmarowanej oliwą płycie grilla. Spód pieczywa posmarować pastą z oliwek, obkładać kolejno bakłażanem, papryką, cukinią, plasterkami mozzarelli, pomidorkami, zwieńczając listkami bazylii. Podawać złożone w towarzystwie małych pomidorków :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Grill Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować