Panierowane boczniaki

5 (145 ocen)

  • 20 min

Moja propozycja na dzisiaj to panierowane boczniaki. Mój przysmak ale nie tylko mój, mam wspólnika. Boczniaki można podać jako danie obiadowe z ziemniakami lub z ryżem.

  • 20 min

Składniki:

  • 200 – 300g boczniaków
    sól
    pieprz
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    3 łyżki mąki pszennej
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Panierowane boczniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczniaki myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym, przyprawiamy. Mąkę mieszamy z bułką. Boczniaki najpierw obtaczamy w rozmąconym jajku potem w mieszance bułki z mąką. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Pyszności. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować