Panierowane żeberka

4.5 (195 ocen)

Doskonale smakują w towarzystwie frytek gdy są jeszcze ciepłe i chrupiące. Otrzymany wywar można wykorzystać do przygotowania zupy.

Składniki:

  • Składniki:
    • Około 1 kg żeberek,
    • Spory pęczek włoszczyzny,
    • liść laurowy,
    • kilka ziaren pieprzu , ziela angielskiego,
    • cebula,
    • sól, mąka krupczatka,
    • 2 jajka,
    • Olej do smażenia,
    • Bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Rosół Dania główne

Panierowane żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotowujemy wodę. Dokładamy włoszczyznę, przyprawy i sól. Następnie dokładamy podzielone na około 8 części żeberka. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż żeberka będą miękkie.
    Gotowe wyjmujemy z wywaru. Delikatnie oprószamy solą. Po około 20 minutach panierujemy w mące, jajku i bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować