Panierowana ryba z piekarnika

4.4 (159 ocen)

Sposób na smaczną rybę prosto z piekarnika. Dzięki tej technice przygotowania, danie jest dietetyczne, a panierka nie nasiąka tłuszczem ze smażenia.

Składniki:

  • 6 filetów z ryby, np. mintaja (łącznie ok. 700g)
    1 pęczek koperku
    4 żółtka
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    gorczyca biała mielona
    kolorowy pieprz mielony
    biały pieprz mielony
    sól
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.4 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sok Przystawki

Panierowana ryba z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panierowana ryba z piekarnika 1. Rybę oprószyć solą i kolorowym pieprzem, po czym odłożyć w chłodne miejsce na ok. 30 min.
  • Panierowana ryba z piekarnika 2. W misce wymieszać żółtka, sok z cytryny i paprykę w proszku, dodać przyprawy do smaku - gorczycę, biały pieprz, sól.
  • Panierowana ryba z piekarnika 3. Następnie dołożyć posiekany koperek i ponownie wymieszać.
  • Panierowana ryba z piekarnika 4. Do osobnej miski wsypać bułkę tartą.
  • Panierowana ryba z piekarnika 5. Filety maczać w przygotowanej masie z żółtek, następnie panierować w bułce tartej i tak przygotowane ułożyć w formie (27 x 40) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Panierowana ryba z piekarnika 6. Piec 30 min (200 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować