Panierowana wątrobka z gruszką i cebulą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna panierowana watrobka w majeranku ze slodka cebula.

  • 40 min

Składniki:

  • Watrobka drobiowa,2cebule,1gruszka,majaranek,maka,bulka tarta,sol,pieprz,maslo,olej,mleko

Panierowana wątrobka z gruszką i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczona watrobke moczymy w mleku ok1,2godzin. Cebule kroimy w piorka gruszje w kostke,na masle podsmazamy cebule gdy sie zeszkli lekko dolimy i dodajemy gruszke chwile razem smazymy na koniec sypiemy troche swiezo mielonego pieprzu.Watrobke panierujemy w mace ,bulce i majeranku,bulki i maki tak pol na pol. Opanierowana watrobke smazymy na oleju z odrobina masla . Po usmazeniu solimy i pieprzyny na gore nakladamy nasza cebule z gruszka. Smacznego :)

Porady

Najlepiej zeby gruszka byla twardsza aby nam sie nie rozwalila.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy