Panga po cygańsku

0 (0 ocen)

Ryba duszona z warzywami:)

Składniki:

  • 1 kg pangi
    3 cebule
    5 ząbków czosnku
    1/2 szklanki oliwy
    5 łyżek ketchupu
    1 łyżka musztardy węgierskiej
    sok z 1 limonki
    sól
    pieprz
    cukier
    kilka listków rozmarynu

Panga po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • panga po cygańsku 1. Ketchup, musztardę i oliwę mieszam, doprawiam solą, pieprzem i cukrem.
  • panga po cygańsku 2. Podzieloną na porcję rybę skrapiam sokiem z limonki, solę i odstawiam co najmniej na godzinę do lodówki.
    Cebulę i czosnek obieram i siekam.
  • panga po cygańsku 3. Do natłuszczonej formy do zapiekania wkładam filety, przysypuję cebulą wymieszaną z czosnkiem, polewam sosem z ketchupu, musztardy i oliwy, przykrywam i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200'C na 30 minut.
  • panga po cygańsku 4. Po 25 minutach zdejmuję przykrywkę, posypuję rozmarynem i zapiekam bez przykrycia przez 5 minut.

Porady

Do cebuli z czosnkiem, proponuję dodać posiekane ogórki kiszone i natkę pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy