Panga w sosie szpinakowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Rybę myjemy, osaczamy i dzielimy na porcje. Skrapiamy octem winnym cytrynowym, przyprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Tak przygotowaną rybę odstawiamy na 30 minut.
2.• Rozdrobniony szpinak dusimy na oliwie na małym ogniu. Dodajemy pokrojoną cebulę i wlewamy 0,5 szklanki wody. Szpinak zagotowujemy, a następnie miksujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem czarnym mielonym. 1/3 szpinaku odkładamy, a do reszty dodajemy śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i ponownie zagotowujemy.
3.• Rybę gotujemy na parze przez około 5 minut.
4.• Po wyjęciu układamy na odłożonym szpinaku i polewamy sosem szpinakowym. Dekorujemy ziołami i plasterkami cytryny. Podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem.
Komentarze