Pancakes na bogato. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ROZPUSZCZAMY MASŁO NA MAŁYM OGNIU , ODSTAWIAMY. W OSOBNYM RONDELKU RÓWNIEŻ ROZPUSZCZAMY MASŁO, KAKAO, CUKIER PUDER I ŚMIETANKĘ, PODGRZEWAMY DO JEDNOLITEJ MASY-ABY BYŁO DOŚĆ GESTE, RÓWNIEŻ ODKŁADAMY DO WYSTYGNIĘCIA.
DO MISKI WBIJAMY JAJKA I MIKSUJEMY JE, ABY CIASTO BYŁO PUSZYSTE. NASTĘPNIE DODAJEMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI, OSTATNIE ROZPUSZCZONE MASŁO, WSZYSTKO DOBRZE MIKSUJEMY NA JEDNOLITĄ MASĘ. ROZGRZEWAMY PATELNIE I ŁYŻKA DO ZUPY NAKŁADAMY PORCJĘ NA NALEŚNIK, TAK BY BYŁY MNIEJSZE NIŻ OBWÓD TALERZA.
KIEDY ZACZNĄ PĘKAĆ PĘCHERZYKI POWIETRZA OBRACAMY NA DRUGĄ STRONĘ, SMAŻYMY NA ZŁOCISTO.
ABSOLUTNIE NIE DODAJEMY TŁUSZCZU DO SMAŻENIA.
UKŁADAMY PLACUSZKI JEDEN NA DRUGIM, PRZEKŁADAMY OWOCAMI, BITĄ ŚMIIETANĄ A NA KOŃCU POLEWAMY PRZYGOTOWANĄ POLEWĄ LUB GOTOWĄ DO LODÓW. PYSZNIE SMAKUJĄ RÓWNIEŻ Z SYROPEM KLONOWYM.
SMACZNEGO!
Porady
NALEŚNIKI ZABIERAM RÓWNIEŻ NA DRUGIE ŚNIADANIE DO PRACY-NA ZIMNO TEŻ PYSZNIE SMAKUJĄ, A KOMBINACJI DODATKÓW MOŻE BYĆ TAK WIELE JAK WIELE UPODOBAŃ:)
Komentarze