Pana Cotta z białą czekoladą

0 (0 ocen)

Klasyk wśród deserów, ale pyszny i wart polecania.

Składniki:

  • 200 ml mleka 3,2 %
    200 ml śmietany 30%
    5 dag białej czekolady
    10 gram żelatyny
    Dodatkowo:
    brzoskwinie z puszki
    truskawki

Pana cotta z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko ze śmietanką podgrzać i rozpuścić w nim białą czekoladę, następnie zagotować w gorącym płynie rozpuścić żelatynę i przestudzeniu wlać do 5 szklaneczek i odstawić do zastygnięcia.
  • pana cotta 2. Brzoskwinie po odsączeniu z soku brzoskwinie zmiksować na mus i wylać go na zastygnięty deser, wierzch ozdobić truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy