panzerottki z salami ,serem i sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepyszna i tania przekąska

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3szklanki mąki pszennej
    Łyżka soli
    Łyzeczka cukru
    2łyżeczki masła
    1,5szkl.mleka
    ¼szklanki wody
    Pół kostki drożdzy

    Pasta paprykowo pomidorowa do farszu:

    Duża czerwona papryka
    2pomidory
    Łyżka koncentratu pomidorowego
    Bazylia ,oregano,pieprz

    Do farszu:salami,ser

    Sos czosnkowy:
    Majonez 200ml
    Jogurt naturalny mały
    Koper
    Sół,pieprz


    Olej

Panzerottki z salami ,serem i sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto wyrabiamy z podanych składników do momentu aż ciasto zacznie odchodzić od dłoni,odstawiamy do wyrośnięci pod przykryciem(ściereczka),po wyrośnięciu rozwałkujemy cieńko i wycinamy kólka jak na pierogi,nakladamy pastę,salami i ser,formujemy pierożki i smażymy w oleju na złoty kolor


    Pasta: pomidory ,paprykę dusimy pod przykryciem do momentu uzyskania jednolitej konsystencji,dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy


Komentarze

Podobne przepisy