Nazwałam sobie ten wypiek drożdżówkami, chociaż drożdży nie zawierają. Po prostu są dla mnie czymś w rodzaju słodkich bułek w sam raz do zabrania do pracy, lub na podwieczorek. Ten mój wypiek jest mocno otrębowy, ale wiem, że smakuje nawet osobom na co dzień omijającym otręby :)
0 (0 ocen)
Porady
1. Każdy wypiek otrębowy dobrze jest po upieczeniu odwrócić na drugą stronę i dać mu przeschnąć od spodu. 2. Miałam ser Pilos o wadze 275 gramów, ale jak dacie mniej lub więcej też się uda. 3. Siemię lniane dodałam tylko i wyłącznie w celu podniesienia walorów odżywczych, nie musicie go dodawać. 4. Dodatek zmielonych orzechów sprawi, że drożdżówki zyskają jeszcze lepszy smak. 5. Otręby pszenne można zamienić na jakiekolwiek inne. http://smacznie-zdrowo-tanio.blogspot.com/2013/09/otrebowe-drozdzowki-ze-sliwkami-bez.html
Komentarze