Otrębowe ciasteczka z jagodami goij i daktylami

0 (0 ocen)

To moje pierwsze ciasteczka otrębowe ale z pewnością nie ostatnie...są przepyszne, lekkie i dobroczynne dla naszego układu trawiennego, więc czegóż chcieć więcej?:)

Składniki:

  • 60 g otrębów owsianych wysokobłonnikowych
    60 g otrębów pszennych
    20 g otrąb granulowanych truskawkowych
    10 g amarantusa ekspandowanego
    20 g erytrolu
    1 jajko
    25 g jagód goji
    25 g suszonych daktyli
    Aromat cytrynowy- kilka kropel
    200 ml wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Otrębowe ciasteczka z jagodami goij i daktylami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0cun942 1. Do miski wsypać otręby, dodać erytrol i wymieszać. Daktyle pokroić w małą kostkę. Dodać do miski razem z jagodami i wymieszać. Dodać aromat oraz wodę. Dokładnie wymieszać. N
  • image-0ya97e7 2. Następnie dodać amarantus oraz jajko. Po raz ostatni dokładnie wymieszać
  • 3. Odstawić na około 10 minut. Po tym czasie piekarnik rozgrzać do 190 st. Dłońmi uformować owalne ciasteczka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika. Piec około 18-20 minut do zrumienienia. Wyjąć z piekarnika i studzić na kratce.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle Otręby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować