To moje pierwsze ciasteczka otrębowe ale z pewnością nie ostatnie...są przepyszne, lekkie i dobroczynne dla naszego układu trawiennego, więc czegóż chcieć więcej?:)
Składniki:
60 g otrębów owsianych wysokobłonnikowych
60 g otrębów pszennych
20 g otrąb granulowanych truskawkowych
10 g amarantusa ekspandowanego
20 g erytrolu
1 jajko
25 g jagód goji
25 g suszonych daktyli
Aromat cytrynowy- kilka kropel
200 ml wody
Otrębowe ciasteczka z jagodami goij i daktylami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypać otręby, dodać erytrol i wymieszać. Daktyle pokroić w małą kostkę. Dodać do miski razem z jagodami i wymieszać. Dodać aromat oraz wodę. Dokładnie wymieszać. N
2.Następnie dodać amarantus oraz jajko. Po raz ostatni dokładnie wymieszać
3.Odstawić na około 10 minut. Po tym czasie piekarnik rozgrzać do 190 st. Dłońmi uformować owalne ciasteczka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika. Piec około 18-20 minut do zrumienienia. Wyjąć z piekarnika i studzić na kratce.
Smacznego!
Komentarze