OWSIANE CIASTKA SEZAMOWO-MIODOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min

Chrupiące, zdrowe, mocno sezamowe, naturalnie słodkie, bez mąki, bez cukru. Nie wymagają dużego nakładu pracy, składniki są łatwo dostępne i nie drogie. Uzależniają - smakiem i aromatem. Ciasteczka, którym nie można się oprzeć.

  • 60 min

Składniki:

  • 400g płatków owsianych zwykłych
    2 (duże) jajka
    200g tahini
    2 łyżki sezamu
    100g (płynnego) miodu

Owsiane ciastka sezamowo-miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Piekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Wszystkie składniki na ciastka dokładnie ze sobą wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia lub matą silikonową. Z sezamowo-miodowej masy owsianej formować kulki i układać na blaszce. Wstawić do piekarnika. Piec przez 15 minut, aż do zarumienienia. Wystudzić w środku. Gotowe ciastka przechowywać w suchym miejscu.

Komentarze

Podobne przepisy