Owsiane batoniki z kajmakiem

4.5 (180 ocen)

  • 10 min

Szybki deser!

  • 10 min

Składniki:


  • 200g płatków owsianych pełnoziarnistych
    garść rodzynek
    puszka kajmaku orzechowego
    garść orzechów ziemnych
    100g mieszanki Migdałowy Przylądek
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Owsiane batoniki z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kajmak przełożyć do rondelka i podgrzać, uważając, aby się nie przypalił.
    Orzechy, ziarenka z mieszanki i płatki owsiane umieścić na patelni i podprażyć bez tłuszczu, aż będą złote i pachnące. Ostudzić. Przesypać do miseczki, dodać rodzynki, kajmak i wymieszać tak, aby wszystkie składniki rozprowadziły się równomiernie.
    Przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
    Po schłodzeniu pokroić na batoniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować