Owocowe ciasto pod delikatnie kokosową skorupką

0 (0 ocen)

Ciasta w tym stylu znikają u mnie w domu najszybciej :)

Składniki:


  • 350 g mąki
    pół szklanki cukru
    250 g margaryny
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jajka
    1 żółtko

    ok. 400 g truskawek i jagód (użyłam mrożonych)

    4 białka
    szczypta sody
    200 g cukru pudru
    3 łyżki drobnych wiórków kokosowych

Owocowe ciasto pod delikatnie kokosową skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia.

    Miksujemy z margaryną.

    Dodajemy jajka i żółtko dalej miksując.

    Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.
  • Owocowe ciasto pod delikatnie kokosową skorupką 2. Na ciasto wykładamy owoce.

    Białka ubijamy na sztywno.

    Pod koniec stopniowo dodajemy cukier puder i wiórki cały czas ubijając.

    Powstałą pianę wylewamy na owoce.

    Ciasto pieczemy około godzinę w 180 stopniach.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy