Tort idealny dla zabieganych i tych co z pieczeniem są na bakier. Taki tort zawsze się uda.
Składniki:
200 g okrągłych biszkoptów
500 ml śmietany kremówki
cukier do smaku
1 szk soku z brzoskwiń w puszce
owoce :
kiwi
brzoskwinie z puszki
truskawki
borówki
Owocowy tort bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Śmietanę ubić z cukrem.
Owoce, oprócz borówek pokroić.
Przygotować tortownicę o średnicy 20 cm.
Każdy biszkopt zamaczać w soku brzoskwiniowym i układac warstwę na dnie tortownicy.
Wyłożyć porcję bitej śmietany, potem owoce.
Ułożyć kolejną warstwę ( mają być 3 ).
Na koniec tort udekorować śmietaną z wierzchu i owocami.
Gotowy torcik wstawić do lodówki do schłodzenia.
Przed wyjęciem z formy okroić dookoła nożem bo śmietana może się prezylepić.
Komentarze