Orzeźwiajaca sałątka z ogórka, kalarepy, kiełków fasoli

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Podana z sosem z olejem rydzowym. Sałatka jest idealna na przystawkę lub jako dodatek do pieczonych ryb.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ogórek zielony (pokrojone w plastry): 2 sztuki
    - kalarepa (obrana i pokrojona w plastry): 1 sztuka
    - szczypiorek (z młodej cebuli): 2 pęczki
    - kiełki (np. fasoli, brokułów, soczewicy): 100 gramów
    - pestki dyni (uprażone): 1 łyżka
    SOS:
    - olej rydzowy: 4 łyżki
    - ocet jabłkowy: 1 łyżeczka
    - koperek (posiekany): 1 łyżeczka
    - miód fasolowy z nektaru kwiatów fasoli: 1 łyżka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Orzeźwiajaca sałątka z ogórka, kalarepy, kiełków fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki sałatki delikatnie wymieszać. Olej połączyć z octem, posiekanym koperkiem, miodem i przyprawami, dokładnie wymieszać. Sałatkę skropić sosem bezpośrednio przed podaniem.
    Do przygotowania sosu zamiast oleju rydzowego można użyć jogurtu naturalnego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nowalijki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować