Orzechowy sernik

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W niedziele zajadamy się naszymi ulubionymi wypiekami.

Składniki:

  • 5 jajek
    4 łyżki mąki
    15 dag cukru
    cukier waniliowy
    po szczypcie proszku do pieczenia i soli
    po 25 dag twarogu, sera ricotta i mielonych orzechów
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Orzechowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z 10 dag cukru i cukrem waniliowym, a następnie z proszkiem, mąką, zmielonym twarogiem i serem. Pieczemy w tortownicy (śr. 23 cm) ok. godziny w 180 °C.
  • 2. Białka ubijamy z resztą cukru i solą. 1/3 odkładamy. Resztę mieszamy z orzechami i wykładamy na ciasto. Przykrywamy pianą. Pieczemy ok. 30 minut (po 15 minutach można przykryć pergaminem). Po upieczeniu
    pozostawiamy na kwadrans w piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Ser biały

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.77 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik orzechowo - kajmakowy

To może cię zainteresować