Schabowe roladki z nadzieniem z włoskich orzechów. Coś dla prawdziwych smakoszy :)
25 min
Składniki:
2 plastry schabu ok. 2 cm
5 dkg orzechów (chyba że ktoś bardzo lubi orzechy to może być więcej, tak jak to wygląda u mnie)
łyżka mleka
szczypta soli
łyżeczka margaryny
przyprawy
mąka, jajko i płatki kukurydziane do panierki
Orzechowy schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozbijamy schabowe bardzo cieniutko, posypujemy solą i pieprzem.
Orzechy siekamy drobno i smażymy z łyżeczką masła, łyżką mleka i szczyptą soli.
Usmażonymi orzechami smarujemy schabowe i zwijamy w roladki.
Panierujemy w mące, jajku i płatkach kukurydzianych.
Smażymy na głębokim tłuszczu.
Komentarze