Orzechowiec na kruchym cieście z masą z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto miodowe:
Stopić margarynę z miodem. Mąkę wymieszać z sodą. Jajka utrzeć z cukrami. Wszystko razem wymieszać i podzielić na 3 części. Piec osobno ok. 15 minut w 180 stopniach do złotego koloru. Na jeden placek nałożyć karmel orzechowy.
2.Karmel orzechowy:
Uprażyć orzechy z pozostałymi składnikami, jeszcze ciepłą masę przełożyć na jeden surowy placek.
3.Masa z kaszy manny:
Do zimnego mleka wsypać kaszę i cukier gotować cały czas mieszając do zgęstnienia. Dodać olejek. Zimną masę połączyć z utartą na puch margaryną.
4.Przełożenie placka:
Placek kruchy – masa – powidła – placek kruchy – masa – placek kruchy z karmelem orzechowym
Komentarze