Orzechowiec z masą cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na pół. Rozwałkować, wyłóżyc na blachę 24x40 wyłożoną papierem. Upiec 2 placki w temp. 180 st. przez około 15 min. Po wystygnięciu nasączyć je przygotowanym ponczem.
2.MASA:
Z 0,5l meka odlej pół szklanki. Resztę zagotuj z cukrem. Z gotującego odmierz 2 łyżki i w osobnym naczyniu rozrób z cappucino. Dodaj do gotujacego mleka. W szklance z zimnym mlekiem wymieszaj obie mąki. Dodaj do mleka. Ugotuj budyń. Gdy wystygnie, utrzyj na puszystą masę z margaryną.
3.MASA ORZECHOWA:
Wszystkie składniki na masę orzechową przesmażyć na patelni. Około 10 min. ciepłe wyłożyć na jeden placek.
4.Na jeden placek wykładamy masę kawową. Przykrywamy plackiem z orzechami.
Komentarze