ORZECHOWIEC Z MAKIEM

0 (0 ocen)

  • 15 min

WYŚMIENITA UCZTA DLA SMAKOSZY ORZECHÓW WŁOSKICH...

  • 15 min

Składniki:

  • 1/2 KOSTKI MARGARYNY
    3/4 szkl. cukru
    4 jajka
    1 1/3 szkl. mąki przennej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier waniliowy
    5 łyżeczek mleka
    20 dag orzechów włoskich
    2 łyżki mielonego maku
    2 łyżki drobno startej czekolady
    sól, tłuszcz i bułka tarta do formy

Orzechowiec z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzyj z cukrem , cukrem waniliowym i szczyptą soli .
    Nie przerywając ucierania wbijaj po 1 jajku ( jak się połączy z masą dopiero następne jajko ). Na koniec dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko wymieszaj . Dosyp posiekane orzechy , mak , startą czekoladę .
    Ciasto przelej do natłuszczonej formy i wysypanej bułka tartą .
    Piecz w nagrzanym piekarniku ok.60min. tem. 175

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy