Orzechowe udka z kurczaka

0 (0 ocen)

Udka z kurczaka nie muszą być nudne ! Proponuję zwyczajne lecz nie zwyczajne udka z kurczaka w pysznej orzechowej paście. Pasta daje fajny smaczek kurczakowi. Na zewnątrz chrupiąca skorupka a pod spodem mięciutkie mięsko z kurczaka. Po prostu palce lizać

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka

    200 g orzechów

    1 łyżka miodu

    4 łyżki oleju rzepakowego

Orzechowe udka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Z udek pozbywamy się skóry. Mięso solimy oraz pieprzymy.

    2. Orzechy mielimy. Dodajemy do nich olej i miód i mieszamy . Ma powstać gęsta masa.

    3. Masą oblepiamy udka

    4. Udka Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach (góra -dół ) do zarumienienia skorupki. Potem przykrywamy udka folią aluminiową – błyszczącą stroną do góry. I pieczemy kolejne 30 minut. Zdejmujemy folię i podpiekamy jeszcze przez 5 minut by skorupka była chrupiąca

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy