Orkiszowe gofry z dziką różą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min

Chrupiące, lekkie gofry z mąki orkiszowej z delikatnym smakiem miodu idealnie współgrają z orzeźwiającym, bogatym w witaminy i naturalną słodycz dżemem z dzikiej róży i borówkami są ciekawym pomysłem na pożywne śniadanie.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 jajka
    150g mąki orkiszowej
    75g masła
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    130ml mleka
    1 łyżka miodu
    szczypta soli
    150g dżemu z Dzikiej Róży Łowicz
    kilka kulek borówki amerykańskiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry

Orkiszowe gofry z dziką różą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, miód i szczyptę soli ubić mikserem na pianę, dodać rozpuszczone masło, mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksować mikserem na jednolitą masę.
  • 2. Gofrownicę rozgrzać, następnie nałożyć do niej przygotowane ciasto
    i piec około 4-5 minut lub przez czas podany w instrukcji gofrownicy.
  • 3. Gotowe gofry ułożyć na metalowej kratce. Podawać z dżemem z dzikiej róży i borówkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dzika róża

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować