Orientalne kotlety sojowe

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Ciekawy smak zawdzięczają jogurtowej marynacie.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 9 kotletów sojowych
    1/2 l. bulionu warzywnego
    100 g. jogurtu naturalnego
    pół drobno posiekanej cebuli
    3-4 posiekane ząbki czosnku
    1/3 łyżeczki curry
    1/3 łyżeczki chili
    1/3 łyżeczki cynamonu
    1/3 łyżeczki imbiru
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    bułka tarta

Orientalne kotlety sojowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety gotujemy w bulionie przez 20 min. Do jogurtu naturalnego dodajemy przyprawy, posiekaną cebule i czosnek.
    Kotlety wyjmujemy i odsączamy z wody. Smarujemy z obu stron marynatą. Wsadzamy do lodówki na minimum 3 godz.
    Kotlety wyjmujemy obtaczamy w jajku i bułce tartej. Następnie smażymy

Porady

Im dłużej marynujemy kotlety, tym lepiej. Podajemy z ryżem i warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy